ICT beveiliging
Hoe meer we digitaal gaan werken, hoe belangrijker je ICT beveiliging wordt. Je wilt veilig werken en problemen zien aankomen. Je wilt altijd een back-up hebben en de zekerheid hebben van een veilige opslag. Je wilt je bedrijfsdata beschermen, zonder er naar om te hoeven kijken.
Je ICT beveiliging is nooit “klaar”
Beveiliging van je IT is een erg breed begrip, maar wel een heel belangrijk begrip. Toch wordt het door MKB-ers nog vaak onderschat. Maar door de vele data die we online zetten en gebruiken, liggen cybercriminelen op de loer. Altijd. Alle systemen en software moeten ten alle tijden voorbereid zijn op een aanval van buitenaf. Beveiliging is geen point-in-time. Beveiliging is een proces, een mindset, een bewustzijn.
Het gaat bij ICT beveiliging vooral om het stellen van vragen, zodat de meest grote of meest gevaarlijke risico’s in kaart gebracht kunnen worden. Kunnen we die risico’s afdekken, volledig of is er een rest-risico, accepteren we dat? Daar helpen wij bij. Maar bedenk wel: beveiligen is nooit “klaar”, je kunt het nooit “afvinken’’.
Hoe kun je je ICT beveiligen?
Er is niet één dienst of product waardoor heel je IT omgeving beveiligd is. Was dat maar mogelijk. Risico’s komen van verschillende kanten en zijn er in allerlei vormen. Wij bieden daarom meerdere diensten en producten aan om je organisatie te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. We pakken er even drie uit en leggen uit hoe ze je beschermen.
Firewall. Hiermee bouw je als het ware een hek om je hardware, zoals je computer, heen. Hij staat tussen je computer en het netwerk in. Wanneer er een netwerk binnen wilt komen, bepaalt je firewall of je deze vertrouwd en toelaat.
Spamfilter. Een spamfilter houdt ongewenste e-mail tegen. Dit kunnen e-mails zijn met reclame waar je niet op zit te wachten, maar ook e-mails waar criminelen achter zitten die willen dat je op een link met een virus klikt.
Anti-malware software. Waarschijnlijk zegt een virusscanner je meer. Zo noemde we het vroeger. Deze software signaleert kwaadaardige software en beschermd je door deze te verwijderen. Ransomware is een bekende vorm van malware.
Niet alleen inrichten, ook updaten en bewaken
Met alleen het inrichten van een firewall, spamfilter of anti-malware software ben je er qua ICT beveiliging nog niet. De intelligentie van de firewallsoftware moet bijvoorbeeld bewaakt worden, geüpdatet worden en waar nodig bijgesteld worden. Ook anti-spam en anti-malware oplossingen leveren wij je als dienst. Je neemt deze af per maildomein, server of werkplek. Wij zorgen voor het inrichten, bewaken, updaten en rapporteren aan jullie.
Ook medewerkers zijn onderdeel van je ICT beveiliging
Beveiliging van je ICT gaat verder dan software. Ook medewerkers hebben een groot aandeel in de veiligheid van je bedrijfsbestanden. Een medewerker die op een link klikt van een phishing mail kan een groot datalek veroorzaken. Of een laptop die gestolen wordt waarop alle account toegankelijk zijn, omdat de inloggegevens automatisch bewaard worden.
Onze ICT beveiliging gaat verder. De IT experts van 1do helpen je bij het kiezen van een geschikte wachtwoord-kluis en het instellen van login account met een extra beveiligingsstap. Natuurlijk is het belangrijk om ook medewerkers hier eigen mee te maken. De bewustwording van de medewerkers wordt vaak onderschat. Samen met partners kunnen wij een beveiligingsscan uitvoeren waarin we je bewustmaken hoe ver (on)veiligheid gaat. Zo kun je medewerkers trainen om de beveiliging hoog te houden.