Flexibele IT-diensten in de cloud.

Heel veel IT is ook beschikbaar “in de cloud, waarbij IT-diensten online worden afgenomen. De aanbieder van de cloudoplossing biedt deze aan in abonnementsvorm. Dit zorgt naast flexibiliteit en schaalbaarheid ook voor goede grip op kosten.  

Werken in de cloud blijkt steeds vaker een passende oplossing. Niet gek, want vrijwel elke dag komen er nieuwe mogelijkheden en toepassingen bij. Zet een Online Werkplek in of gebruik Microsoft 365 en Microsoft Azure voor een flexibele en moderne IT-omgeving. Cloudoplossingen worden ingezet als aanvulling of ter vervanging van je eigen IT-netwerk; daarnaast zijn ook hybride-oplossingen denkbaar. 

Kenmerken:

  • Diensten afnemen in abonnementsvorm 
  • Geen hoge aanschafkosten
  • Altijd en overal toegankelijk 
  • Flexibel en schaalbaar 
  • Altijd up-to-date 
  • Online bestandsopslag 

Online werkplek

De werkplekken zijn een belangrijk onderdeel in je organisatie. 1do biedt al jaren diverse varianten om ook de werkplek vanuit de cloud te gebruiken. Zo krijg je de beschikking tot een complete online werkplek, in een gestandaardiseerde, uniforme en volledig online beheerde omgeving. 

Het enige wat je nodig hebt is een eenvoudige pc, laptop of tablet. Inloggen doe je vanaf de plek waar jij wilt. Thuis, op kantoor of onderweg, waar je ook bent. Zolang je een werkende internetverbinding hebt, kun je inloggen op jouw online werkplek. 

Een nieuwe variant van de online werkplek is nu ook beschikbaar met Windows Virtual Desktop van Microsoft. Een nog krachtigere online werkplek, die niet alleen basissoftware online kan ondersteunen, maar ook zorgt voor het kunnen benutten van allerlei multimedia toepassingen zoals videobellen. 

Microsoft 365

Productiviteit en samenwerken staan bij Microsoft 365 voorop. Het zorgt voor het op één plek slim bij elkaar brengen van communicatie en informatie uitwisseling. Zo werk je samen met je collega’s en waar nodig ook met mensen buiten je organisatie. Microsoft 365 geeft je daarmee snel toegang tot alle vertrouwde Office-applicaties en is ook de ingang voor je eigen, te integreren bedrijfsapplicaties. 

Samenwerken wordt door het doelgericht inzetten van deze cloudoplossingen goed ondersteund. 1do zorgt dat de software juist wordt ingericht, maar we adviseren je ook als het gaat om het gebruik daarvan, en het optimaal integreren in de processen van je organisatie.  

Meer weten?

Er is ontzettend veel mogelijk in de cloud dus we denken graag met je mee!

Danie van den Boogaart

Microsoft Azure

Microsoft Azure is het publieke cloudplatform van Microsoft wat steeds doorontwikkelt in functionaliteiten. Azure biedt diensten die modulair kunnen worden afgenomen. Denk aan het bouwen van een virtuele server in de cloud van Azure, of het online ontsluiten van een databaseserver. Het “huren” van een stukje cloud wordt maandelijks afgerekend naar gebruik. Voor specifieke situaties worden ook hybride-oplossingen gebouwd, waarbij naast cloud-toepassingen ook nog servers op de eigen klantlocatie blijven staan. 

De aanbieder van deze cloudoplossing is Microsoft, die daarmee verantwoordelijk is voor het up2date houden van alle software en het bieden van een goede basis in beveiliging en beheer. 1do zorgt daarbij voor de inrichting en het beheer, en dat ook deze cloudtoepassing past in het netwerk van jouw organisatie.

Microsoft Azure