Netwerk aanleggen

Er wordt verondersteld dat verbindingen eigenlijk altijd “werken”. Zeker in deze tijd. De kwaliteit van online werken en bellen via VoIP is grotendeels afhankelijk van de internetsnelheid en de stabiliteit van de internetlijn. Een degelijk, zakelijk netwerk aanleggen is noodzakelijk.

Waarom is een degelijk netwerk aanleggen noodzakelijk?

Een goede en snelle verbindingen in cruciaal. Je wilt dat je medewerker optimaal gebruik kunnen maken van alle IT diensten. Overal in het pand moet je kunnen internetten en bellen. Niet dat een magazijnmedewerker achter in het pand niet bereikbaar is, omdat de dekking van het netwerk niet ver genoeg reikt. Een goed doordacht en uitgevoerd netwerkplan is dus van belang.

Daar komt bij dat we tegenwoordig steeds meer afhankelijk zijn van een goed werkende internetverbinding. Misschien heb je het zelf wel eens ervaren. Een korte storing van de internetverbinding en je moet ineens gaan bedenken wat je dan wél kan gaan doen. Een mailtje sturen of bij een bestand dat je opgeslagen had in de cloud kan namelijk niet. Ook gaat zakelijk bellen voor de meeste bedrijven over het internet, geen verbinding betekent telefonisch niet bereikbaar.

Wat is netwerk dan precies?

Als wij IT-ers het over “het netwerk” hebben, dan bedoelen we de verbindingen zowel binnen als buiten het bedrijfsnetwerk. Binnen het netwerk zijn dit alle koppelingen en verbindingen tussen de apparatuur, denk aan een printer die “praat” met jouw PC. De internetverbinding is een verbinding van buiten naar jouw netwerk.

Je kunt begrijpen dat ieder bedrijf weer anders in elkaar zit en het netwerk voor iedereen anders optimaal werkt. Gelukkig zijn er ook heel veel mogelijkheden om het netwerk in te richten. We plaatsen in een bedrijfsnetwerk vaak een “switch” om alle apparaten in het netwerk met elkaar en met het internet te verbinden. Alle apparaten vinden elkaar bij de switch en communiceren dankzij de switch. Sluit je een firewall aan dan draagt die zorg voor de beveiliging van en naar het internet.

 

Netwerk aanleggen

Altijd een stap voor zijn

Je merkt pas hoe belangrijk een werkende internetverbinding is, als je het niet hebt. Het kan veel impact hebben op je bedrijf. Wij monitoren je internetverbinding, zodat we in kunnen grijpen voor het te laat is.

Een tijdelijke uitval kan vervelend zijn, maar bij bepaalde organisaties is uitval gewoonweg niet geoorloofd. Dan kunnen we de zaken dubbel uitvoeren. Als je kantoor normaal primair verbonden is doormiddel van een glasvezelverbinding, kunnen we bijvoorbeeld een 4G oplossing plaatsen. Bij een storing neemt de 4G verbinding het over en blijf je online. In dit voorbeeld is het de internetverbinding, maar dit kunnen we op alle elementen van de het netwerk toepassen.

Bedrijfsnetwerk monitoren

Wat krijg je als 1do je netwerk aanlegt?

Alle zaken die we genoemd hebben, vallen onder “het netwerk” en worden door ons geleverd, ingericht, beheerd en bewaakt. Je hoeft zelf dus nergens aan te denken, dat doen wij. Het daadwerkelijk leveren van een verbinding, kunnen wij niet zelf. Daar hebben wij supergoede leveranciers voor, die daar dan weer veel beter in zijn. Van glasvezel- en koperverbindingen tot draadloze en mobiele verbindingen, wij zorgen dat het bij jullie op locatie komt.

Bewaken en beheren

Wanneer alles dan geïnstalleerd is en werkt, gaan wij bewaken en beheren. Bewaken in de zin van: de verbindingen in de gaten houden, problemen signaleren en deze oplossen voor dat jij en je collega’s deze problemen ervaren.

We beheren het netwerk door te zorgen dat alles up-to-date is en zorgen dat de verbinding aan jullie eisen voldoet. Stel dat je last hebt van een traagheid, dan onderzoeken en onderbouwen we dit. We kijken dan bijvoorbeeld naar de dichtheid van de netwerkbezetting en voorspellen en adviseren over eventuele uitbreiding of inkrimping van verbindingen.

Support

Als je problemen hebt met je verbinding dan gaan onze IT experts er alles aan doen om dit voor je op te lossen. Door het stellen van gerichte vragen, proberen ze achter de oorzaak te komen. Vaak kan dit op afstand opgelost worden en hoeven we niet eens naar je toe te komen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.