Microsoft 365 Business

We willen tegenwoordig anders werken. Anders in de zin van: sneller, efficiënter en vooral meer gericht op teamwork. Je hebt geen vaste werkplek, maar wil wel overal productief kunnen werken en samenwerken. Met de komst van de nieuwe manier van werken moet je dus op zoek naar tools die passen bij die nieuwe cultuur. Microsoft 365 Business biedt je deze tools.

Het gaat verder dan Outlook, Word, Excel en PowerPoint

Outlook, Word, Excel, PowerPoint. De applicaties die de meeste mensen wel kennen, vaak thuis ook gebruiken en je niet meer weg kan denken. Toch biedt Microsoft 365 Business meer voor je bedrijf,  veel meer.

Optimaal samenwerken

Alle apps van Microsoft 365 Business zijn erop gericht dat je zo optimaal mogelijk kunt samenwerken. Je kunt bijvoorbeeld tegelijk aan bestanden werken, zodat je niet meer met verschillende versies hoeft te werken. Met Microsoft Teams kun je makkelijk met elkaar communiceren via een chat of start je een online vergadering. Een functie als schermdelen zorgt ervoor dat het videobellen bijna hetzelfde aanvoelt als een fysieke meeting. Binnen Microsoft Teams heb je een gedeelde werkplek met jouw team. Daar staan jullie bestanden, notities en planningen. Eindeloze mailconversaties en versnippering van bestanden zijn hierdoor verleden tijd.

 

Productief op elke locatie

Met Microsoft 365 Business kun je overal op dezelfde manier werken. Het maakt daardoor niet uit waar je werk, je bent overal net zo productief. Je krijgt de nieuwste versie van Office-apps voor maximaal vijf pc’s, vijf tablets en vijf telefoons per gebruiker. In totaal dus 15 apparaten. Ook zijn de mobiele applicaties de laatste jaren sterk verbeterd, waardoor je een op je tablet uitstekend kunt werken.

Je bestanden overal beschikbaar

De bestanden van je OneDrive kan je op al je apparaten bereiken. Super handig. We kennen allemaal het frustrerende gevoel als je een document nodig hebt, die staat natuurlijk op een andere pc, en die pc is natuurlijk precies niet in de buurt. Dat is hierdoor opgelost. Bijkomend voordeel: de bestanden hebben geen opslagruimte nodig. Je haalt ze online op waardoor het geen opslagruimte gebruikt.

Ervaar een dag met Microsoft 365 Business

8:00 uur
Je start de dag met het openen van Teams. Je hebt een melding dat een collega een bestand heeft geüpload en ze vraagt feedback aan jou en je andere collega. Deze taak zet je direct op je takenlijst in ToDo voor later op de dag.

9:00 uur
Na het bijwerken van je mail in Outlook, is het tijd om deel te nemen aan een meeting. Dit gaat via een videogesprek in Teams, omdat je collega’s die ochtend thuiswerken.

10:00 uur
Na de meeting zorg je dat de notulen ook in jullie team komt te staan, zodat iedereen deze kan bekijken. Ook kijk je direct welke actiepunten nog op jouw naam staan en ga je hier mee aan de slag.

12:00 uur
Lunchtijd! Een momentje tussendoor waarin je echt even weg gaat van je computer. Concentratie en productiviteit is belangrijk en volgens Microsoft hoort daar ook zeker een rustmomentje bij.

13:00 uur
Na een korte break ben je weer helemaal klaar om aan de slag te gaan. Je gaat verder met een project waar je met twee collega’s aan werkt. Als je het document opent, zie je dat je collega toevallig ook bezig is om het document van feedback te voorzien. Dat is voor jou geen punt, want je kunt gewoon tegelijk werken in hetzelfde document.

15:00 uur
Nu is het tijd om naar je overige taken te kijken. Je gaat naar de app ToDo en ziet in één opslag wat je vandaag nog moet doen.

16:00 uur
De dag zit er bijna op. Je werkt je laatste mail weg in Outlook en bekijkt of er morgen nog afspraken in je agenda staan. Morgen weer een dag.Werken met Microsoft 365 business

Microsoft 365 Business biedt de tools, 1do helpt je verder

Microsoft biedt je de tools. Tools die je productiviteit en samenwerking bevorderen. Met Microsoft 365 Business kun je:

  • Overal werken, op welke locatie je ook bent, je hebt altijd dezelfde mogelijkheden
  • Altijd bij je bestanden
  • Supermakkelijk samenwerken
  • Je productiviteit verhogen

 

Toch wordt het optimaal gebruiken van de tools wordt vaak onderschat. Juist dát kan de grootste winst zijn voor jouw organisatie, voor jouw medewerkers. De mogelijkheden zijn eindeloos, logisch dat je niet van alles op de hoogte bent. Daar zijn onze IT experts wel van op de hoogte, het is tenslotte hun vak. Ze doen het graag. Daarom gaan ze met jou aan de slag om de tools van Microsoft optimaal in te zetten en deze eigen te maken. Dat maakt het verschil.

Meer weten?

Voor iedere organisatie kan Microsoft 365 Business op een andere manier ingezet worden. Wij denken graag met je mee!