Goedkeuringen in Teams

Nieuw! Goedkeuringen in Microsoft Teams (Approvals)

De nieuwe app Goedkeuringen is vanaf nu beschikbaar in Microsoft Teams! Met deze app kun je op een snelle en gestructureerde manier goedkeuring vragen of geven. Geen losse e-mails meer met bestanden en de vraag om goedkeuring. Maak, beheer en deel eenvoudig goedkeuringen rechtstreeks vanuit Microsoft Teams. Van projectvoorstellen tot klantafspraken, je regelt het met deze app.

De app Goedkeuringen

In Microsoft Teams is de app Goedkeuringen (Approvals) toegevoegd. Vanuit deze app kun je al je goedkeuringen bekijken en beheren. Je vind hier alle details van je verzoeken zoals waar het verzoek vandaan komt, wie de aanvrager is en de behandelaar. Ook de status van het verzoek zie je hier, bijvoorbeeld wie al goedkeuring heeft gegeven.

Een goedkeuring aanmaken

Je maakt een goedkeuring eenvoudig aan vanuit een chat, een kanaal of de app Goedkeuringen. Selecteer het goedkeuringstype, voeg details en eventuele bijlagen toe en kies welke personen moeten goedkeuren. De personen die je verzoek moeten goedkeuren ontvangen een notificatie en kunnen het verzoek bekijken en hierop reageren.

Goedkeuring aanmaken Teams

Integratie met Microsoft Flow

Het mooie aan deze app is dat je het kan integreren met Microsoft Flow. Hierdoor is het mogelijk om goedkeuringen automatisch te koppelen aan een trigger. Een trigger is dan bijvoorbeeld het uploaden van een nieuw bestand in SharePoint, waarna er direct een goedkeuring gestuurd wordt naar de teamleden. Microsoft heeft op deze pagina verschillende templates beschikbaar gesteld om je op weg te helpen. De mogelijkheden zijn eindeloos met het bouwen van de zogenoemde stromen. Bijvoorbeeld dat er na het goedkeuren van een document direct een nieuwe taak aangemaakt wordt op jouw takenlijst in Microsoft Tasks.

Digitale handtekening binnenkort mogelijk

Een digitale handtekening wordt gebruikt om de identiteit te verifiëren van de persoon die het document heeft ondertekend. Daarnaast bevestigd het dat de inhoud van het document niet is gewijzigd nadat de digitale handtekening op het document is toegepast. Voor de meeste interne documenten is dit vaak niet noodzakelijk, maar zeker nu we steeds meer digitale zakelijke transacties uitvoeren, neemt de vraag hiernaar toe. Helaas is een digitale handtekening op dit moment nog niet mogelijk via de app Goedkeuringen, maar hier wordt wel hard aan gewerkt door Microsoft.

Meer weten over Goedkeuringen in Microsoft Teams?

Ben jij na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar deze app? Of ben je benieuwd naar alle andere mogelijkheden van Microsoft Teams? Neem gerust contact met ons op!

 

Deze blog is geschreven door Willem van der Weijden