Opslagruimte besparen onedrive

Eindeloos veel bestanden op je PC zonder het gebruik van opslagruimte

Een handig trucje om ruimte op je PC of laptop te besparen. Je kunt OneDrive zo synchroniseren dat bestanden geen opslagruimte in beslag nemen en tóch al je bestanden beschikbaar zijn. Dit wordt “Bestanden op aanvraag” genoemd.

Bestanden op aanvraag inschakelen

Bestanden op aanvraag zijn alleen online beschikbaar en nemen geen ruimte op je PC in beslag. Een blauw cloud pictogram geeft aan dat een OneDrive- bestand of -map alleen online zichtbaar is. Het bestand wordt pas gedownload wanneer je het bestand opent. Het blauwe cloud pictogram verandert nu in een groen cirkeltje met een groen vinkje.

Zo stel je Bestanden op aanvraag in:

  • Open Verkenner
  • Klik met de rechtermuisknop op een OneDrive-bestand of- map
  • Selecteer Ruimte vrijmaken

Let wel op

Je hebt nu altijd internetverbinding nodig om je bestanden te openen. Ben je niet verbonden met het internet dan krijg je een melding dat je eerst verbinding moet maken. Als je ergens heen gaat waar je geen internet hebt, moet je dus eerst de bestanden die je gaat gebruiken op je device zetten. Goed onthouden dus!

Belangrijke bestanden markeren

Gelukkig helpt OneDrive om belangrijke bestanden altijd toegankelijk te maken. Je kunt ze markeren, zodat deze bestanden ook altijd offline beschikbaar zijn. Je herkent de bestanden aan de status met het witte vinkje in een groen cirkeltje.

Zo markeer je bestanden als belangrijk:

  • Open Verkenner
  • Klik met de rechtermuisknop op een OneDrive-bestand of- map
  • Selecteer Altijd op dit apparaat houden

Weet hoe je bestanden gesynchroniseerd zijn

Er zijn dus drie manieren van synchroniseren. Voorkom dat je niet bij je bestanden kunt en zorg dat je weet hoe je OneDrive bestanden gesynchroniseerd zijn.

onedrive synchroniseren

 

Meer weten?

Er is ontzettend veel mogelijk met OneDrive dus we helpen je graag op weg!