Applicaties geblokkeerd door bedrijven

Deze 10 applicaties worden het meest geblokkeerd door bedrijven

Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om bepaalde applicaties te blokkeren op apparaten die eigendom zijn van het bedrijf. Dit kan zijn om datalekken of onjuist gebruik te voorkomen.

De top 10 meest geblokkeerde applicaties

Mobilelron, een leverancier van mobile security, heeft onderzoek verricht onder 6000 bedrijven die gebruik maken van mobile security management software. Uit de onderzoeksresultaten is naar voren gekomen dat de volgende 10 applicaties het meest geblokkeerd worden:

  1. Dropbox
  2. Angry Birds
  3. Facebook
  4. Microsoft OneDrive
  5. Google Drive
  6. Box
  7. Whatsapp
  8. Twitter
  9. Skype
  10. Sugarsync

De bovenstaande lijst bestaat voor de helft uit applicaties die het delen van bestanden mogelijk maken. Hieruit is op te maken dat IT managers behoedzaam zijn om gebruikers data te laten delen via applicaties die niet in het beheer zijn van het bedrijf.

Is het blokkeren van een applicatie de juiste oplossing?

Het blokkeren van applicaties is een ”old school manier” om te voorkomen dat er geen gebruik wordt gemaakt van een bepaalde applicatie. Gebruikers zullen volgens Mobilelron altijd op zoek gaan naar een alternatief om alsnog gebruik te kunnen maken van een applicatie. Dit komt de veiligheid niet ten goede omdat er geen controle is over applicaties buiten het bedrijfsnetwerk.

Een betere oplossing volgens Mobilelron is om duidelijke afspraken te maken over het gebruik van een bepaalde applicatie, zodat gebruikers op deze manier weten wat er van hen verwacht wordt en wat de restricties zijn.

Interesse in Mobile Security Management?

Het aantal apparaten dat beheerd dient te worden is de afgelopen jaren explosief gestegen. Werknemers maken daarnaast steeds vaker gebruik van eigen apparaten binnen een bedrijf. Mobile Security Management helpt bij het beheren van mobiele apparaten. Naast antivirusbeveiliging is het bijvoorbeeld ook mogelijk om gegevens op afstand te wissen bij verlies of diefstal.

Neem vandaag nog contact op en wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.