Dataverlies

De 5 meest voorkomende oorzaken van dataverlies

Het maken van een back-up wordt door veel bedrijven onderschat. Een back-up wordt traditioneel opgeslagen op zogenaamde back-up tapes. Hiervoor dient iemand verantwoordelijk gesteld te worden die de tapes wisselt, en buiten het bedrijf op een veilige plaats bewaard. Het gaat vaak mis als de persoon die verantwoordelijk is de back-up ziek wordt of op vakantie gaat. Want wie neemt dan de back-up over?

Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat de hoeveelheid data de komende drie jaar met 650% zal toenemen. Dit is een belangrijk gegeven omdat bedrijven steeds meer gewaardeerd worden op de informatie die zij bezitten. Bedrijven die niet goed omgaan met privacy gevoelige data worden daarop afgerekend. Uit onderzoek van Gartner is gebleken dat de meest voorkomende oorzaak van dataverlies een gevolg is van hardware falen. Menselijk falen en diefstal komen op een respectievelijke tweede en derde plek staan.

Tapes zijn erg gevoelig voor temperatuurverschillen en vocht. Het juist vervoeren en bewaren is daarom van groot belang. Omdat de tapes aan slijtage onderhevig zijn dienen ze tevens periodiek vervangen te worden. Dit wordt vaak vergeten door bedrijven die een kostenoverzicht van hun ICT-uitgaven maken.

Disaster Recovery

Het beschikken over een back-up waarmee kritische functies van de server snel hersteld kan een werkgever veel tijd en geld besparen. Het opnieuw inrichten van bedrijfsapplicaties en serveromgevingen is tijdrovend zonder back-up. De kosten stijgen razendsnel als een afdeling niet kan werken omdat ze geen toegang hebben tot bedrijfsdata.

Een onderdeel van Security is dat er een volledige back-up van de server gemaakt kan worden, waarna alleen de gewijzigde bestanden worden bijgehouden. Mocht er een server crashen, dan kunnen wij zeer snel een back-up terugzetten in een virtuele omgeving. Hierdoor wordt de uitvaltijd van een server tot een minimum beperkt en kunnen de werkzaamheden snel weer opgepakt worden.

Betaal naar daadwerkelijk verbruik

Online back-up is een BCaaS (Business Continuity as a Service) oplossing. Je betaalt niet meer voor het bezit van hardware, maar voor het gebruik van een service.
Per maand betaal je een vast bedrag voor het aantal servers of werkstations waarvan een back-up van gemaakt moet worden. Voor dit bedrag kun je onbeperkt data back-uppen (fair use policy). Bovendien hebben de gemaakte back-ups een retentie van 365 dagen. Dit houdt in dat je data tot een jaar geleden terug kunt halen. Erg handig, want in sommige gevallen komt men er pas na lange tijd achter dat een specifiek bestand per ongeluk is verwijderd.

De voordelen van Back-up Online op een rij:

  • Vaste prijs per server of werkstation per maand
  • Onbeperkt data backup (fair use policy)
  • Retentie van 365 dagen
  • Geen omkijken meer naar de backup, alles gaat automatisch

Meer weten?

Neem gerust contact op om te kijken welke back-up mogelijkheden er zijn om dataverlies te voorkomen.