Network. Een degelijk netwerk voor al je systemen.

Voor als je hoogwaardige verbinding wil. Voor als je een continue monitoring van de connectiviteit wil. Voor als je bij problemen snel hulp wil krijgen van ons supportcenter.

Waarom Network?

Het netwerk is onverminderd belangrijk. Niet alleen wordt verondersteld dat de verbindingen eigenlijk altijd ‘werken’, maar ook is de IT inrichting steeds vaker een combinatie van lokale IT en clouddiensten. Zo is de kwaliteit van online werken (Cloud) en VoIP (Voice) grotendeels afhankelijk van de internetsnelheid en de stabiliteit van de internetlijn.

De goede en snelle werking van de verbindingen is dan cruciaal. Een goed doordacht en uitgevoerd netwerkplan zorgt er dan voor dat je medewerkers inderdaad altijd van die IT en diensten gebruik kunnen maken. Wij leveren verschillende verbindingen en denken graag met je mee om de beste keuze te maken.

Wat is het?

Als wij het over ‘het netwerk’ hebben, dan bedoelen we de verbindingen: zowel binnen het netwerk (alle koppelingen en verbindingen tussen alle apparatuur) als erbuiten: alle verbindingen naar het internet, enkelvoudig of juist redundant uitgevoerd.

In onze optiek valt niet alleen het inrichten, maar ook het bewaken en beheren hieronder. Zeker in deze tijd, waarin het gebruik van cloud en internetapplicaties heel veel voorkomt, is het netwerk onverminderd belangrijk.

Al deze zaken vallen onder ‘het netwerk’ en worden door ons geleverd en ingericht, beheerd en bewaakt. Samen met onze leverancier van verbindingen leveren we niet alleen alle glasvezel- en koperverbindingen, maar ook de draadloze en mobiele verbindingen. Zo kunnen we bijvoorbeeld je kantoor primair aan het internet verbinden door middel van een glasvezelverbinding en plaatsen we een 4G oplossing die de verbinding in stand houdt als het glasvezel door een storing niet beschikbaar zou zijn.

Hoe werkt het?

Er is ontzettend veel mogelijk om een netwerk te maken dat voor jouw bedrijf optimaal werkt. We kunnen bijvoorbeeld alleen een enkele ‘’switch’’ plaatsen om alle apparaten in het netwerk met elkaar en met het internet te verbinden. Bij de switch vinden alle apparaten elkaar en dankzij de switch kunnen ze met elkaar communiceren. Eén van de aangesloten apparaten aan de switch is de firewall, die zorgdraagt voor de  beveiliging van en naar het internet en die de route naar het internet weet.

Als echter de eisen zodanig zijn dat uitval eigenlijk niet geoorloofd is, voeren we de zaken dubbel uit. Uitval van de ene switch wordt opgevangen door een andere, een route naar het internet die geblokkeerd wordt door een storing wordt automatisch opgevangen door een andere.

Daarnaast verzorgen we de bewaking en het beheer van alle verbindingen. Wanneer we een klacht krijgen over de traagheid dan kunnen we dit zien en onderbouwen. We kunnen de dichtheid van de netwerkbezetting meten en voorspellen en adviseren over eventuele uitbreiding of inkrimping van verbindingen. Ons supportcenter is er voor om hulp te bieden.

Neem contact met mij op:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.