Microsoft

Microsoft verhoogt abonnementstarieven

Microsoft heeft een verhoging van de abonnementstarieven aangekondigd. Per maart volgend jaar voert Microsoft een prijsverhoging door op een aantal Microsoft 365 en Office 365 abonnementen. Op dit moment is nog niet alle informatie bekend, maar omdat jouw organisatie wellicht in deze periode bezig is met de budgetten voor 2022 willen we je toch vast melden wat wél bekend is.

Op dit moment weten we dat het in ieder geval gaat om de volgende abonnementen:

  • Microsoft 365 Business Basic, Business Premium en E3
  • Office 365 E1, E3 en E5

De prijsverhoging verschilt per product, maar het gaat om verhogingen tussen 8 en 25 procent, al naar gelang de licentie. Microsoft heeft de Dollar-prijzen al wel aangekondigd, maar de Euro-tarieven nog niet.

Daarnaast is er een andere belangrijke aanpassing: de actuele tarieven gelden per maand en gaan daarbij uit van een jaarovereenkomst. Door Microsoft en veel licentieaanbieders (in ons geval KPN) werd daar in de praktijk coulant mee omgegaan: het betrof maandtarieven en de abonnementen konden ook per maand worden aangegaan dan wel opgezegd. Daar komt verandering in: als er in de nieuwe situatie maandelijkse flexibiliteit gewenst is, geldt er een aanvullende opslag van 20 procent. Bij de jaarovereenkomst geldt bovendien dat binnen de looptijd wel kan worden opgeschaald qua aantal licenties, maar niet afgeschaald.

Tot slot: naast een maand- en jaarabonnement gaat Microsoft ook met de mogelijkheid van een driejarige overeenkomst komen. Informatie daarover is nog niet bekend, die komt pas als het nieuwe model is geïntroduceerd in maart 2022.

Nogmaals, naarmate er meer informatie beschikbaar komt over bovenstaande zullen we je nader informeren. Als je nu vragen hebt, neem dan contact met ons op.

Heb je vragen?

Heb je op dit moment al vragen over de prijsverhoging van Microsoft? Neem dan contact met ons op.