1do organiseert een kennissessie Security awareness

We nodigen je graag uit voor de allereerste kennissessie van 1do. Op 11 november van 11:30 uur tot 14:00 uur gaan we met een aantal klanten om tafel om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Het onderwerp is Security awareness. Overigens ook letterlijk om de (eet)tafel, want de lunch wordt natuurlijk door ons verzorgd.

Security awareness is een hot topic. Het is deze maand zelfs “Cyber Security Awareness Month”! En niet voor niets. Bijna de helft van alle MKB’ers krijgt op een of andere manier te maken met cybercriminaliteit. En dat komt vaak niet eens omdat bedrijven het technisch niet op orde hebben. Er is een firewall, anti-virussoftware, spamfilter, versleutelde harddisks, back-ups en noem maar op. Alleen wordt de mens in dit plaatje vaak vergeten. Personeel is de zwakste schakel in de beveiliging van bedrijfsdata. Door het klikken op een verkeerde link haal jij of je collega zomaar een stuk ransomware naar binnen, met alle gevolgen van dien. Daar komt security awareness om de hoek kijken. De bewustwording van de gevaren met betrekking tot informatiebeveiliging. Door de security awareness binnen jullie organisatie te verhogen maak je de kans om “erin te trappen” kleiner.

Maar, het is een vaag begrip, security awareness. Er is helaas niet één oplossing waardoor al je medewerkers voldoende security awareness hebben. Er is geen handleiding die voor iedere organisatie van toepassing is. En daarnaast, wanneer kunnen we spreken van voldoende security awareness? En juist daarom organiseert 1do deze sessie. Om met een kleine groep klanten van 1do over dit onderwerp te sparren. Een rond-de-tafel gesprek. Om te ontdekken hoe andere organisaties hier tegenaan kijken. Om van gedachten te wisselen over oplossingen. Om ervaringen met elkaar te delen. En na deze sessie naar huis te gaan met nieuwe ideeën en inzichten.

Wie schuiven er in ieder geval aan?
René Verhagen is de gesprekspartner vanuit 1do. Als technisch directeur kent hij veel klantomgevingen en de uitdagingen waar zij mee te maken krijgen. Daarnaast wordt hij enthousiast van het sparren over vraagstukken.

Namens onze klant Electroplast verwelkomen wij Jack Veendorp, COO. Hij en zijn organisatie werden ruim twee jaar geleden zelf slachtoffer van cybersecurity door dat er werd ingebroken op hun mailomgeving. Hij heeft hiervan geleerd en vertelt graag zijn verhaal zodat anderen er ook van kunnen leren.

René Geenen van StackSecure heeft met ontzettend veel bedrijven contact over security awareness en kent veel praktijksituaties die hij met ons kan delen. StackSecure bestaat namelijk uit een team IT professionals die zich volledig richten op cybersecurity.

Wat gaan we (niet) doen?
Zoals de intro zegt, het is een kennissessie. Een gesprek eigenlijk. Ervaringen, meningen, zorgen en behoeftes delen. Daar gaat het om. Deze meeting heeft geen commercieel karakter, we hoeven en willen je hierbij niets “verkopen”. We willen met jou en met elkaar in gesprek om samen stappen te zetten om de security awareness te verhogen en daarmee kans om getroffen te worden door dit soort ellende te verkleinen.

Meld je aan door een e-mail te sturen naar marketing@1do.nl. Van harte welkom op donderdag 11 november!